In Het Nieuws

Interview Leids Dagblad

Op 3 dec 2016 verscheen dit interview met mij.
U kunt het hier bekijken of downloaden.

Interview Libelle

Op 4-6- 2016 verscheen dit interview met mij.
U kunt het hier bekijken of downloaden.

Met Respect

April 2013 in “Met Respect”; een uitgave van Respect Zorggroep Scheveningen het interview “Ik ontzorg ouderen, nabestaanden en alleenstaanden”

Carrièreswitch

In april 2012 verscheen bij uitgeverij Het Spectrum het boek “Ik switch; gids om van carrière te wisselen”.Dit boek werd geschreven door Karin Alfenaar en Marijke Heezen. Hierin een bijdrage over Jeannette van Ermel Scherer.

Late start; inspiratie voor 50+ ondernemers

In februari 2010 is een boekje met bovenstaande titel uitgegeven door de Rabobank. In dit boek is een bijdrage opgenomen over Jeannette van Ermel Scherer en haar bedrijf.

Zucht van verlichting

‘Zucht van verlichting’ door Ardi Warnar in 3igenzinnig; het magazine voor ondernemers in de Randstad. Januari – maart 2009.

Hoe eigenzinnig moet je zijn om met 51 jaar een eigen bedrijf te beginnen? Jeannette van Ermel Scherer zette deze stap. Zij begon bovendien een bijzonder bedrijf dat zich bezig houdt met boedelafhandeling. Haar eigen ervaringen daarin en het vertrouwen dat zij uitstraalt, zijn daarbij een overtuigend voordeel.

Met haar bedrijf richt zij zich op mensen die na het overlijden van een familielid de nalatenschap moeten afwikkelen. Aan haar dienstverlening is een groeiende behoefte. Regelmatig krijgt Jeannette te horen: “Ik wou dat ik iemand zoals jij eerder had gekend. Ik heb alles helemaal zelf moeten doen!” Samen met haar zus handelde zij de nalatenschap af van haar moeder. Haar moeder beheerde de kunstcollectie van haar grootvader, die een bekend kunstenaar was. Dat gaf directe ingang bij Sotheby’s. De collectie werd gedigitaliseerd en goed ontsloten, opgeslagen bij een externe, gespecialiseerde kunstopslag. Jeannette: “Ik ben er eigenlijk zo ingerold. Ik kan organiseren, pak zaken systematisch aan en houd overzicht. Ik heb zelf ervaren dat het ontzettend prettig is als je met iemand anders over beslissingen rond de afhandeling van de boedel kunt praten.”

In zulke situaties moeten vaak emotionele beslissingen genomen worden. “Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, maar het overvalt velen toch. Wat ik doe is maatwerk, het is overal anders. Ik zie regelmatig dat nabestaanden in het buitenland zitten, of een druk bestaan hebben met kleine kinderen”, aldus Jeannette. Vaak kunnen deze mensen alleen in het weekend tijd vrij maken voor het afhandelen van de boedel, zo is haar ervaring. Zij maakt daar al haar tijd voor vrij en heeft een gigantisch netwerk opgebouwd van onder andere veilinghuizen, gespecialiseerde opkopers en verhuizers. “Ik weet welke taxateur ik moet laten komen voor wat. Mijn regio is de Randstad. Ik houd mij daarbij alleen met de roerende zaken van de boedel bezig. Doorverwijzen naar specialisten voor administratie en successie is tevens een onderdeel. Het huis van de overledene wordt ‘veegschoon’ opgeleverd. Vreemde ogen hebben een positief effect, merkt Jeannette. Het helpt dat zij rondloopt als onafhankelijk dienstverlener. Zij kan gemakkelijker de leiding nemen: “Het geeft vaak een zucht van verlichting, dat dingen ook anders kunnen. Een notaris wordt toch als wat meer afstandelijk gevoeld.” Vragen beantwoordt zij uit praktische ervaring en daarbij is zij onafhankelijk. Zij ontvangt geen percentage van de opbrengst en is flexibel in haar tijden. Zo kan zij ook buiten kantooruren langskomen, wat prettig is voor de nabestaanden. Jeannette wil zo goed mogelijk de wensen van de nabestaanden vervullen; en met respect voor de overledene. “Degene die is overleden heeft een heel leven gezorgd, gekoesterd, verzameld. De overledene verdient het dat met respect en zorgvuldigheid met de zaken wordt omgegaan. Die vertrouwensbasis is erg belangrijk. Je moet nabestaanden hun twijfels en hun zorg gunnen. Alles kan in overleg. Ik pas mij aan. Ook aan het tempo dat de familie aan wil houden.”